Uw levensverhaal in beeld en geluid

Uw levensverhaal in beeld en geluid
Leg uw herinneringen vast en laat het verleden herleven in een op maat gemaakt audiovisueel document.

“Voor haar 80ste verjaardag gaf mijn oma een heel bijzonder cadeau aan haar kinderen en kleinkinderen. Ze had haar roerige levensverhaal opgeschreven, laten uittypen en inbinden. Ze schreef vooral over de periode 1915 – 1956. Geboren in Nederlands-Indië als kind van een scheepsarts en daar als jonge vrouw weer naar teruggekeerd om in een apotheek te werken. Verliefd geworden op mijn grootvader die bij de Shell werkte. De oorlog met de Japanners en de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd meegemaakt… Wat was het speciaal om mijn oma tussen de regels door te zien opgroeien en alles met haar mee te beleven!
Nu ze is overleden, vormen haar herinneringen een aandenken van onschatbare waarde aan mijn krachtige en eigenzinnige oma.”

Geïnspireerd door het boek van mijn oma, leg ik graag de levensverhalen en/of belangrijke gebeurtenissen uit het leven van anderen vast. Als filmmaker verkies ik beeld en geluid boven schrift, omdat je op die manier het verleden nog veel meer tot leven kunt wekken. Na een kennismakingsgesprek waarin de wensen en mogelijkheden op elkaar af worden gestemd, kom ik bij u thuis om in een ontspannen sfeer uw herinneringen voor de camera op te nemen. Aangevuld met bijvoorbeeld oude foto’s, brieven, dagboekfragmenten, muziek, home video’s en nieuw gefilmd materiaal op locatie (zoals het geboortehuis) ontstaat een prachtig tijdsdocument en integer levensportret. Het geheel wordt gemonteerd en op DVD gezet.

Inmiddels heb ik veel ervaring met het vastleggen van herinneringen. Voor het oral history project over de periode van het politieke geweld in Peru, filmde ik de verhalen van 55 nabestaanden en slachtoffers. Voor Reis van de Razzia nam ik samen met regisseur Erik J. de Jager meer dan 75 getuigenverhalen op over de razzia van Rotterdam die op 10 en 11 november 1944 plaatsvond. Daarnaast werkte ik als research- en productiemedewerker mee aan afleveringen van het televisieprogramma Op Mijn Stoep in Gelderland en Zeeland. Hierin lieten we ouderen op uitnodiging van jongeren herinneringen herbeleven en levensverhalen delen. Bekijk de trailers van Gelderland en Zeeland.

Heeft u interesse, bel dan voor meer informatie met 020-4704428 of stuur een e-mail naar: info@shariscoppens.nl